ca. 80 stk.
500 gram mel
1 æg
350 gram smør
250 gram sukker
½ stang vanilje
250 gram søde hakkede mandler
15 gram bitre stødte mandler
Sådan gør du:
Hak vaniljestangen fint. Hak mandlerne og rist dem. Ælt mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler godt sammen, så dejen slipper hænderne. Rul en tyk pølse. Gnid lidt ekstra mel på fingrene. Skær små stykker af dej-pølsen og tril dem til cirka 12 lange stykker og form kranse med et temmelig stort hul. Vil du have riller på, så tryk dejen gennem en kødhakker.
Vaniljekransene skal i en 180 grader varm ovn og bages i 15-20 minutter – til de er jævnt lysebrune.
Tips!
Bitre mandler er dyre og svære at få fat på. Rist i stedet mandlerne – det gør dem mere smagfulde. Opskriften er fra Madam Mangor: Fortsættelse af Kogebog for små Husholdninger fra 1866.
Velbekomme!
Det er simpelt hen de bedste småkager jeg nogen siden har smagt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar