ud af denne portion vil du ca få 20-25 stk
380 g sukker
175 g mel
85 g kakao
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
1 tsk salt
2 æg
240 ml mælk
120 ml vegetabilsk olie (jeg brugte alm solsikke olie)
2 tsk vaniljeekstrakt
235 ml kogende vand
6 spsk lakridssirup (kan undlades)
4 tsk lakridspulver (kan undlades)
1. Tørre ingredienser røres sammen.
2. Æg, mælk, olie og vanilje tilsættes og der piskes 1 minuts tid.
3. Hvis man ønsker lakrids tilsættes pulveret til siruppen, som herefter tilsættes dejen.
4. Det kogende vand tilsættes, og ja det bliver helt flydende, men sådan skal det være.
5. Bages ved 175 grader C i 20-24 minutter.
Lakrids buttercream frosting
6 æggehvider
240 g sukker
270 g smør i tern
ca.
4 spsk lakridssirup
ca.
2 spsk lakridspulver
1. Æggehvider kommes i en helt ren skål og sukkeret tilsættes gradvist og varmes op over vandbad
under konstant piskning indtil sukkeret er smeltet (test: massen skal føles glat ml. to fingre).
2. Fjernes fra varmen og piskes indtil stiv, hvid (skålen over hovedet-tricket) og skålen føles kølig
ved berøring. Stil evt. i køleskabet til afkøling.
3. Smøret tilsættes et tern ad gangen. Efter smøret er kommet i, kommer
smørcremen på et tidspunkt til at se grynet, rørægsagtig ud, men der skal bare piskes videre til den
bliver glat igen.
4. Tilsæt lakrids og rør.
Opskriften er lånt af My sweet little baking addiction
Jeg havde ikke lige alle tingende der skulle i Lakrids buttercream frosting hjemme i huset, så jeg lavdede cacao cola frosting i stedet for og kom der i 4 stk lakridspulver i og det smagte bare som en
drøm :-D
Cacao-cola frosting
60 g cacao
1 dl cola
114 g smør
8,5 dl flormelis
4 stk lakrids pulver
1. kom cacao, cola og smør i en gryde, varm ved medium temperatur indtil smøret er smeltet og giv det et lille opkog, tag gryden vær fra blusset.
2. Kom flormelis og lakridspulveret, i det våde og pisk indtil det er blandet godt og frosting er glat.
3. sættes på køl indtil det er stift nok til at kommes på cupcakesne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar