tirsdag den 27. maj 2014

De bedste grove Burgerboller

 (12 mellemstore)
50 g gær
5 dl lunken vand
2½ tsk sukker
1 tsk salt
2 æg
0,4 dl olie
150 g. groft rugmel
100 g. havregryn
500-550 g. hvedemel
 
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
2. Rør rugmel og havregryn i.
3. ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Alå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk eller undlade det hele hvis sesamen ikke lige er dig.
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.

Ingen kommentarer: